Forum nieczynne - zapraszamy na www.animespot.boo.pl

Ogłoszenie

#1 2008-05-24 15:31:31

Qashqai

Nowicjusz

Punktów :   

Zero no Tsukaima :D

Anime opowiada o młodej uczennicy akademii dla czarodziejów umiejscowionej w magicznym świecie, Louise de la Valliere. Nie należy ona do prymusów, wszelkie próby rzucenia przez nią jakiegokolwiek zaklęcia kończą się wybuchem. Pierwszym egzaminem czekającym ją na drugim roku jest przyzwanie chowańca - towarzysza na całe życie. Tak więc, Louise, której zwykle nic nie wychodzi, miast porządnego potwora przyzywa sobie... zwykłego człowieka, do tego pochodzącego z innego świata. Imię jego to Saito. Na jego dłoni pojawiają się wyjątkowe runy... nim zostaje odkryta ich tajemnica, Louise i Saito (który zaczyna też pozyskiwać fanki w magicznym świecie) powoli zmieniają nastawienie do siebie (acz można zauważyć, że na samym początku poczuli miętę ), w międzyczasie przeżywając mnóstwo przygód, m. in. walkę z tajemniczą złodziejką, za którą kryje się większa sprawa, która ciągnie się jeszcze w drugim sezonie. W lato czeka nas trzeci sezon, ja tam nie mogę się doczekać, bo się w tej serii zakochałam . Louise jest boską główną bohaterką, przypomina Shanę z "Shakugan no Shana" (zresztą, to samo studio, ten sam głos, obie serie na podstawie nowel... tylko czekać, aż trzykrotnie powtórzy "urusai" xD), zaś Saito.. jakby to powiedzieć... nie jest typowym "panem na haremie" xD

http://sig.anidb.net/images/signatures/8429/xrPYf/

#2 2008-05-24 16:18:06

Minimus

Adminek ^^

7712466
Punktów :   

Re: Zero no Tsukaima :D

Interesująca pozycja xD. Zaliczyłem obie serie w dwa dni xD. Najbardziej dopasowana jest muzyka ^^ . Kreska i animacja też są dobre. No i najważniejsze - ZAJEBISTA FABUŁA xD. Jeszcze dodać te śmieszne momenty. Śmiałem się na tym anime prawie tak samo jak na GTO xd. Z utęsknieniem czekam na trzeci sezon. Ciekawe co z tą cycastą elfką... xdd

http://myanimelist.net/signature/Minimus.png

Stopka forum

RSS